DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Home

Joey Soplantila

Joey Soplantila: project voor Line 6 Firehawk & Digitech RP14

Joey Soplantila is momenteel bezig met een project voor het tweaken en optimaliseren van:
- Digitech RP14
- Line 6 Firehawk

 

Joey Soplantila is bezig met het tweaken van frequentie, spectrum en presets van de multi effect processors vanuit JSP Software Engineering. Joey is een gebruiker van deze processors om geluid en de frequenties om te zetten voor de Ibanez gitaren (RG modellen) naar optimalisatie gebruik voor andere app gebruikers van Firehawk Remote.

Er zijn al meerdere gebruikers wereldwijd die hiervan gebruik maken. Ook testers van deze community kunnen dit via de app downloaden en installeren als een preset voor de Firehawk. Joey staat ook bekend onder de user "Joey S".
Zo zijn er tal van presets al gelanceerd onder zijn naam, die men kan gebruiken op de Firehawk en de latere versies.

Joey Soplantila maakt gebruik van Soldano's, clean, distortion, overdrives, reverb, echo, chorus, flanger, wah wah. Maar ook synthesizer geluid is een optie die genomen kan worden. Zoals een delay string setting of harmonizer gebruik. Waardoor er een shifting key wordt gebruikt met een maximale +5 gebruik met een octaver.

Daarnaast gebruikt Joey Soplantila ook de Digitech RP14 nog steeds om diverse processen uit te halen. De inbuild processor met de ingebouwde ROM kan dus als eigen presets veranderd worden naar eigen inzicht. In dit geval doet Joey dat via een autodidacte manier en solfege gebruik. Het wordt ook gelijk opgeslagen als eigen preset. Maar ook opnieuw getest en getweaked. De reden van het opnieuw tweaken heeft te maken dat er een groot verschil is tussen thuis gebruikers en ervaren podium gebruikers hiervan. Dit heeft te maken met de settings zoals: ruimte, acoustic, gehoor en feedback. Dit heeft te maken ook met het prakijkgedeelte (frequentie en spectrum waarin je kan bevinden, maar ook elektronisch of akoestische gebruik, magnetische veld en polarisch veld). Dit kan dus veroorzaken dat er een interferentie kan optreden, wanneer dit niet goed is afgesteld door de nieuwe gebruiker(s). Maar dit kan dus getest worden door het opnieuw te tweaken van frequentie, signaal en spectrum van de processor die de Digitech RP14 makkelijk te hanteren is.

 

joey soplantila

TOP